top of page

Pozdravna riječ upraviteljice Zaklade

Ne postoji mnogo toga u životu toliko snažno kao želja roditelja da pomognu bolesnom djetetu. Djeca oboljela od malignih bolesti dotiču živote mnogih, osobito nas roditelja koji im na tom nepravednom putu nastojimo biti najveća potpora, oslonac i utjeha.

anamarija--.jpg

Kao majka djeteta koje je prošlo taj teški životni put i liječilo se na onkološkom odjelu dugujem iznimnu zahvalnost prof. Ernestu Biliću i cijelom timu liječnika, koji su nam kroz čitav proces liječenja ulijevali sigurnost i nadu. Zahvalna sam i blagoslovljena time što je moje dijete danas zdravo, stoga osjećam odgovornost pomoći drugima jer smo liječenjem vlastitog djeteta mnogo naučili o teškim bolestima i uvidjeli sve mane boravka na bolničkom odjelu.

 

Sama nemogućnost ostanka uz vlastito dijete nakon što saznaš tako groznu i tešku dijagnozu izaziva tjeskobu i strah koji sam i sama iskusila. Uz sve znanje i vještine koje posjeduju liječnici, otvaranjem novog, unaprijeđenog i modernog odjela djeca bi dobila znatnu prednost u samom liječenju. Novoizgrađeni i novoopremljeni odjel pružio bi bolju kvalitetu života u bolnici, kako samih malih pacijenata tako i njihovih roditelja i skrbnika.

 

Misao da nijedno dijete ne bi smjelo biti uskraćeno za najbolju moguću skrb i mogućnost izlječenja bila je naša nit vodilja kod pokretanja ove Zaklade.

Anamarija Zorović,
Antina mama 
bottom of page